Bio alcohol haarden Groningen

Sinds de zomer van 2007 richt VLAMbiance zich volledig op de verkoop van houtkachels, gashaarden en bio alcohol haarden. Groningen is onze thuisbasis, alwaar wij beschikken over een indrukwekkende, uitnodigende showroom in de Rouaanstraat. En behalve leverancier zijn wij ook zeer deskundig in het geven van advies.

Wij denken graag met onze klanten mee over de plaatsing, de gewenste capaciteiten en de afwerking van kachels, gashaarden of bio alcohol haarden.

Bio ethanol- of alcohol haarden

Een van de meest opmerkelijke ontwikkelingen in de haardenbranche van de afgelopen jaren is wel de opkomst van de bio alcohol haarden. In Groningen, in onze showroom, zijn een aantal van deze haarden te zien. De voordelen zijn: geen schoorsteen nodig, geen roetvorming, milieuvriendelijk en een keur aan fantastische designs dankzij de medewerking van ontwerpers als Jort Mercuur en Jan des Bouvrie.

Nederlands product

Een leuke wetenswaardigheid is dat de bio alcohol haarden van Safretti van Hollandse makelij zijn. Deze haarden zijn een pronkstuk voor elke huiskamer; als middelpunt van de gezelligheid of als aanvulling op uw interieur. De grondstoffen voor de bio alcohol komen van aardappelen, van maïs en suikermelasse. Puur natuur dus. En de verbranding ervan is zo schoon dat een schoorsteen overbodig is. Wel zo makkelijk en smaakvol!

 

Zoals je op wikipedia.org kunt lezen wordt bio-alcohol verkregen via microbiële fermentatie van suikers.